Charter Napló

Hajózós hétköznapok

Nyaralás bérelt jachttal, a kirándulóhajó helyett

Nyilván elfogult vagyok a témában, de hiszem, hogy összehasonlíthatatlanul jobb bérelt vitorlás vagy motoros fedélzetén tölteni a vakációt, semmint egy óceánjárón. Elvégre utóbbinál szó sem lehet egyedi útitervről, külön neked összeállított menüről, valódi egyedüllétről, az úti cél mélyebb megismeréséről.

charteryachtvscruiseship_00_whitsundayescapecom_800.jpg

Ráadásul, a bérelt hajó esetében te választhatod meg az útitársaidat, ami – valljuk be – sokkal élménydúsabbá teheti a kalandot, mintha vadidegen emberekkel kellene dűlőre jutnod.

charteryachtvscruiseship_01_breezeyachtsnet_800.jpg

Az óceánjáróknak menetrendje van, amire az utasok semmilyen hatással nem bírnak, azt és abban a ritmusban kell csinálni, amit a szervezők összeállítottak. Ezzel szemben a bérelt jachttal akkor indulsz neki vagy állsz meg, amikor szeretnél, vagyis el tudod kerülni a tömeget, hangulatodnak megfelelően választhatod meg a tempót. Saját, úszó apartmannal rendelkezel, amellyel a világ legszebb (vagy épp leginkább elszigetelt) öbleibe juthatsz el, a számodra legkedvesebb társasággal.

charteryachtvscruiseship_02_platinyachtingcom_800.jpg

Hogy szemléletesebbé tegyem a dolgot, pontokba szedtem az érveimet:

  • olyan hajóval mész, amilyennel akarsz
  • oda mész, ahova akarsz, akkor, amikor szeretnél
  • nem egy leszel az ezerből a vendéglistán (ez különösen akkor igaz, ha még személyzet is szolgál a jachton, amit béreltél)

charteryachtvscruiseship_03_breezeyachtsnet_800.jpg

  • nem kell sorban állnod a vízbe jutáshoz, a vízi játékszerekhez
  • annyi időt tölthetsz a kikötőkben, városokban, amennyit kedved tartja, így jobban elmélyülhetsz a helyi kultúrában, életvitelben
  • te állítod össze a menüt.

Konkrét példát véve: Horvátországban van majdnem ezerkétszáz sziget, Görögországban hatezer. Ez bő hétezer potenciális úti cél, jó részük lakatlan. Plusz ott vannak olyan városok, mint Zadar, Korčula, Split, Dubrovnik, Pórosz, Ídra, Athén. Utóbbi néhány túrám során egyszer Zadarból, egyszer Athénból indulva töltöttünk egy-egy hetet az adott régió felfedezésével, és mindenki remekül érezte magát.

charteryachtvscruiseship_04_loveexploringcom_800.jpg

Jutott idő mindenre, minden alkalommal eldönthettük, mit és hol vacsorázunk (főzünk magunkra vagy étterembe megyünk), addig fürödtünk, amíg kedvünk tartotta, felnőtt és gyerek egyaránt megtalálta a maga számítását.

charteryachtvscruiseship_05_bavariayachtscom_800.jpg

Szóval, ha szeretnéd egy felejthetetlen nyaralással megajándékozni a családod, minőségi időt tölteni a tagjaival, elszakadnál a hétköznapi megoldásoktól, emlékezetes kalandban részt venni a barátaiddal, béreljetek hajót a nyaraláshoz, és adjátok át magatokat az élménynek!

charteryachtvscruiseship_06_essenceholidaycom_800.jpg

És ne érezd magad akadályoztatva, ha nincs hajóvezetői engedélyed vagy foghíjasak a hajózási ismereteid. A charter cég, amelyik a segítségedre lesz a bérlés során, válaszol a kérdéseidre, intéz neked szakértő, magyar kormányost, ha kéred.

charteryachtvscruiseship_07_journeyswithjennycom_800.jpg

fotók: whitsudayescape.com; breezeyachts.net; platinyachting.com; breezeyachts.net; loveexploring.com; bavariayachts.com; essenceholiday.com; journeyswithjenny.com

A bejegyzés trackback címe:

https://charternaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr3514889098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Charter Napló

Utazás, munka, hajós nyaralások és minden, amivel foglalkozunk - érdekességek, tapasztalatok, élmények.

Hírlevél feliratkozás

* Kötelező mezők
süti beállítások módosítása