Charter Napló

Hajózós hétköznapok

Miért jó charter ügynökkel dolgozni?

Mivel számtalan tévhit övezi a jacht brókerek munkáját, fontosnak tartom, hogy beszéljünk a kérdésről. Mert nem csak azoknak tudunk segíteni, akik első hajós nyaralásuk előtt állnak.

advancesofcharterbroker_blog_00_yachtcharterfleetcom_700.jpg

 

Hajót keresni, azt lefoglalni, útvonalat tervezni, adminisztrációt intézni – adott esetben ijesztő lehet az elvégzendő feladatok listája, pláne, ha még nem csináltál ilyesmit. Ha már igen, akkor is előfordulhat, hogy új területet akarsz felfedezni vagy addig ismeretlen hajótípusra esik a választásod, szeretnél valakitől információkat kapni a helyi szokásokról, a vitorlás vagy motoros jellemzőiről. Szerencsére nem kell egyedül megküzdened a feladattal, hiszen pont ezért vannak a charter ügynökök – azaz mi!

A hajó keresés ma már elég egyszerűen megy, a foglalás sem nagy mutatvány, ám a további teendőknél kapóra jöhet a segítség. De mégis, ki az a charter ügynök? Nos, egy olyan személy (lehetőleg céges háttérrel), aki sok évnyi-évtizednyi tapasztalattal bír az iparágban, ismeri a hajókat, a flottákat, a kikötőket, a bérbe adó cégeket. Munkája első lépésében feltérképezi az igényeidet, listába szedi a szempontjaidat, hogy a lehető legjobb megoldást tudja javasolni. Közreműködik a foglalásban, útvonaltervek és egyéb javaslatok által készíti elő a vakációd, sőt, segít elkerülni a buktatókat is.

Elkerülendő a félreértéseket, illetve, hogy eloszlassak két, meglehetősen elterjedt tévhitet, fontosnak tartok leszögezni két dolgot:

- az általunk nyújtott szolgáltatásért nem kérünk tőled pénzt

- nem csak a „saját” hajóinkat próbáljuk rásózni a jelentkezőkre.

advancesofcharterbroker_blog_02_paralosyachtscom_700.jpg

Hajót bérelni nem tudsz „olcsóbban”. Mindegy, hogy velünk dolgozol vagy önállóan keresed meg a bérbe adó cégeket, ugyanazt az árat kapod. Ha visszatérő ügyfél vagy, akkor pedig a brókeren keresztül is jár neked az ehhez társított kedvezmény. És hidd el, hogy ha van is favorizált flottánk, akkor sem akarjuk minden áron annak valamelyik tagját lenyomni a torkodon! Nekünk az a célunk, hogy a hajós nyaralást válaszd, abban mi legyünk a közreműködők, és a számodra legkedvezőbb megoldás szülessen. Egyszerű példa: ha te másik kikötőből akarsz indulni, mint ahol a „mi hajónk” áll, akkor természetesen onnan adjuk az ajánlatot.

Egy-két telefonhívással vagy e-maillel letudhatsz mindent, ami a szervezéshez kapcsolódik, sőt kaphatsz olyan ötleteket, amik igencsak kapóra jöhetnek az út során. Lehet, hogy egy számodra addig ismeretlen céget ajánlunk, az általad megszokottnál jobb éttermet javaslunk vagy segítünk helyet foglalni egy-egy kikötőben. Sőt, azt is el fogjuk árulni, ha szerintünk valaki nem tudja azt a szolgáltatási színvonalat nyújtani, amit te elvársz.

advancesofcharterbroker_blog_03_americanyachtnet_700.jpg

És igen, néha előfordul, hogy így dolgozunk:

advancesofcharterbroker_blog_04_worldwideboatcom_700.jpg

 

fotók: yachtcharterfleet.com; paralosyachts.com; americanyacht.net; worldwideboat.com

A bejegyzés trackback címe:

https://charternaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr7514184339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Charter Napló

Utazás, munka, hajós nyaralások és minden, amivel foglalkozunk - érdekességek, tapasztalatok, élmények.

Hírlevél feliratkozás

* Kötelező mezők
süti beállítások módosítása