Charter Napló

Hajózós hétköznapok

Igenis lehet Last Minute módon bonyolítani a hajós nyaralást!

Persze megvannak a korlátai, de remek üzletet csinálhatsz, ha van merszed kivárni, meg egy olyan csapatod, amelyik hisz benned és a rendszerben.

haillastminute_blog_00_flirtingwiththeglobecom_800.jpg

Charter ügynökként nagyon sokáig nem értettem, miben bíznak a bázisok, amikor hétfőn meg kedden teleszórják a postaládámat a szombattól szabad hajóikkal. Nyilván óriási kedvezményekkel hirdették ezeket, de őszintén, hány ember él olyan kötetlenül, hogy kedden dönthessen a pár nappal később esedékes, egy hetes nyaralásról? Arról már nem beszélve, hogy még társakat is kellene maga köré gyűjtenie…

A szakmában régóta dolgozó, rutinos szakemberek váltig állították, hogy a dolog fordítva működik: jó előre lefixálják a szabadságot, összeáll a csapat, aztán kivárnak az utolsó pillanatig, bíznak – mint mostanában kiderült számomra, joggal – abban, hogy lesz szabad hajó. És nem csak a „maradék”, a régi, leharcolt darabok, hanem épkézláb vitorlás vagy motoros jachtok.

haillastminute_blog_01_frontieradriaticcom_800.jpg

Ha olvastad a múltkori túránkról írt beszámolómat, tudhatod, hogy mi akkor pont ezt a megoldást választottuk. A sikerhez nagyban hozzájárult, hogy ma már van olyan magyar charter ügynökség, amelyik valóban online hajókeresőt üzemeltet, ahol

  • a bázisok által nyújtott kedvezmények azonnal és módosítás nélkül megjelennek
  • azonnal opciót tudsz kérni* a kinézett darabra.

A módszer kiválóan működik, naponta (vagy bármilyen sűrűséggel, és bárhonnan) tudod böngészni a kínálatot. Nyilván akkor a legegyszerűbb a dolog, ha Horvátország az úti cél, mert – ellentétben egy Olaszországgal vagy Görögországgal – nincs szükség repülőjegy vásárlásra. Déli szomszédunk mellett szól még az elképesztő kínálat: a horvát charter piacon körülbelül tízezer hajót tartanak nyilván, nehezen képzelhető el olyan helyzet, hogy egyszerre az összeset kibéreljék.

haillastminute_blog_02_peregrinetraveladelaidecomau_800.jpg

Ennél a metódusnál még két dolgot figyelembe kell venned:

  • nem biztos, hogy a kedvenc kikötődből tudsz majd indulni. Emiatt ne bánkódj, örülj inkább annak, hogy új helyeket fedezhetsz fel
  • fennáll az esélye, hogy a végül lefoglalt hajó nem lesz pontosan olyan, mint az általad ideálisnak tartott. Cserébe olcsó lesz, és még az is előfordulhat, hogy néhány extrát ingyen kapsz hozzá. És a szűrők segítségével kizárhatod azokat, amik semmiképp sem jöhetnek szóba.

Hiszed vagy sem, tényleg közelítünk ahhoz az állapothoz, ami a szárazföldi szállások esetében már működik a nagy oldalak esetében: az úti cél felé autózva, a mobiltelefonodon nézed ki és foglalod le esti pihenőd (netán komplett nyaralásod) ingatlanját.

haillastminute_blog_03_naleiayachtingcom_800.jpg

*az opció a foglalás előszobája: amint ilyet kérsz a hajóra, az eltűnik a rendszerből, három-négy napig más nem tudja rátenni a kezét. Ez az időszak viszont pont elég neked arra, hogy elutald a bérleti díjat, véglegesítve a foglalást. Vagy keresgélj tovább, hátha találsz még jobb ajánlatot.

Aztán, ha megvan a hajó, oda mész vele, ahova akarsz. És megvan

  • a szállásod
  • a közlekedési eszközöd
  • a privát strandod
  • a lounge-od
  • a konyhád
  • a nappalid.

Ilyen egyszerű.

haillastminute_blog_04_total-croatia-newscom_800.jpg

 

fotók: flirtingwiththeglobe.com; frontieradriatic.com; peregrinetraveladelaide.com.au; naleiayachting.com; total-croatia-news.com

A bejegyzés trackback címe:

https://charternaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr3314152897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Charter Napló

Utazás, munka, hajós nyaralások és minden, amivel foglalkozunk - érdekességek, tapasztalatok, élmények.

Hírlevél feliratkozás

* Kötelező mezők
süti beállítások módosítása