Charter Napló

Hajózós hétköznapok

Titkos úticél tippek hajósoknak
Dél-Olaszország maga a velünk élő történelem. Tökéletes célpont nyaraláshoz, különösen vitorlással.

Ha tengeri vitorlázásról beszélünk, elsősorban az Adriára gondolunk és a csodás horvát szigetek jutnak eszünkbe. De a vannak olyan rejtett kincsek is a közelben, amiket ritkán látunk, pedig nem is kell sokkal messzebbre menni értük. Itt a limoncello és a hosszú szieszták világában kiváló ételekkel, filmsztárokkal és hirességekkel futhatunk össze.

lacomino-1920x1080.jpg

Procida

A csendes kikötőben békésen ringatózó hajók mellett idős férfiak ülnek. Ráncos arcukat a nap felé fordítva várják kávéjukat. A fehér vászonterítős éttermek mindig friss halat kínálnak. Procida egy régi Olaszország emlékét idézi. A szűk utcák és lépcsők, az aranyló sziklák, és a kobaltkék tenger látványa megállítja az időt. Az apró üzletek tele vannak régiségekkel és különlegességekkel melyek mind egy régmúlt idő és hely emlékét idézik. A sziget kötelező megálló, ha erre hajózunk.


Basiluzzo

Az Aeolian szigetek parázsló vulkánjai és természeti kincsei igazi paradicsom azok számára, akik hajóval fedezik fel Szicília partvidékeit. Panarea távoli körvonalait nézve összeér a tenger és az ég. Tökéletes hely sznorkelezéshez, de a pármai sonka, érett, öreg sajttal, olajbogyóval és könnyű olasz borral sem maradhat ki, ha erre járunk.    


Pompei

Nehéz azt mondani, hogy Pompei el lenne rejtve a világ elől, de az izzó hamu és por által eltemetett és megőrzött város ugyanolyan lenyűgöző, mint a tragédia idején, 79-ben lehetett.

A vezúv árnyéka, a füsttel borított macskaköves utcák, a fürdők, az amfiteátrum, az izzó lávába égett testek, mind egy élő múzeumot alkotnak, örök emléket állítva egyetlen borzalmas napnak a történelemben. A nápolyi öbölben horgonyozva egy rövid sétával elérhető Pompei, amivel egész életre szóló emléket kapunk.

panarea-1920x1080.jpg

Panarea

Panarea aranysárga homokos strandjai, vakítóan kék tengerrel, sushi bárokkal és hírességekkel várja a kikötőbe érő hajósokat. A bronzkori kunyhók és a mitológiai emlékek jól megférnek a modern világ szuper gazdagságával. Ezen a helyen a nyári nyüzsgés, a bulizás, a csikorgó Vespa kerekek, az elegáns éttermek és a szigetek között pezsgőt szállító csónakok keretezik a sziklafalra épített luxus villákat. Európa nemesi családjai, és arab hercegek sétálnak mezítláb a homokban. Kevés helyen tehetjük meg, hogy beülünk egy kávéra a világ elitjének társaságában.






A bejegyzés trackback címe:

https://charternaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr7015602224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

youlopukku 2020.04.19. 18:15:38

itt mi volt a titkos?

norbonca 2020.04.19. 22:18:56

@youlopukku: Értsd úgy, hogy "kevésbé ismert".

Charter Napló

Utazás, munka, hajós nyaralások és minden, amivel foglalkozunk - érdekességek, tapasztalatok, élmények.

Hírlevél feliratkozás

* Kötelező mezők
süti beállítások módosítása